Tui Na er kinesisk medisinsk massasje og bygger på de samme prinsippene som klassisk akupunktur. Det er en behandling helt uten bruk av nåler.

 

Gjennom et sett av gripe, trykke og rulleteknikker kan behandler stimulere kroppens energibaner slik at energien igjen beveger fritt i meridianbanene og musklene.

 

Teknikkene ble utviklet av kampsportmestere i Kina og er kjent for sine raske resultater. Ordet Tui Na betyr skyve og gripe. Pasientene behandles med klærne på og er et godt alternativ for dem som er redd for bruk av nåler.

 

Selv om behandlingen brukes for både akutte og kroniske smerter og muskelskader er Tui Na massasje mye brukt for å senke stress og anspenthet som har satt seg i kroppen.

 

Vår akupunktør utfører Tui Na massasje på våre pasienter.

 

 

Idrettsmassasje går dypt ned i vevet og bruker et variert utvalg av teknikker for å fjerne og forebygge smerter og verk i muskler, muskelsener og ledd.

 

Overbelastningsskader, enten det kommer gjennom idrett eller arbeidslivet, kan føre til smerter i muskler og ledd, og ofte senebetennelser. Idrettsmassasje fjerner årsaken til disse smertene ved å gå dypt inn i vevet. Slik unngår man smerter i muskler og ledd og senebetennelser.

 

 

Idrettsmassasje kan også øke prestasjonsnivå ved mosjon og idrett.

 

Massør

 

 

 

 

 

Massasje en av de viktigste behandlingsformene mot plager i sener, muskler og ledd, og for bedring av kroppens funksjon.

 Type massasje

Det finnes forskjellige typer massasjer for forskjellige behov. Noen har en spesifikk plage, en senebetennelse eller smerter i muskel eller ledd og vil derfor ha best nytte av idrettsmassasje eller Tui Na massasje. Andre ønsker massasje for å senke stress og anspenthet generelt og her kan Tui Na massasje være et godt alternativ. I vår klinikk bruker kiropraktor og fysioterapeut idrettsmassasje i sin behandling og akupunktøren bruker Tui Na massasje i sin. Begge massasjeformene har gode og viktige egenskaper for å behandle skader, plager og generelt stress og anspenthet.

 

 

 

Er du i tvil vedrørende ditt behov, ta kontakt så kan vi hjelpe deg.Effekt av massasje

 

- Senke stress

- Fjerne og forebygge hodepine

- Fjerne og forebygge smerter og verk i muskler og ledd

- Øke prestasjonsnivå ved mosjon og idrett

- Fjerne og forebygge kramper i ben

 


Hva gjør massøren

Når det foreligger en konkret plage vil behandleren undersøke det aktuelle område og finne årsaken til problemet. Deretter brukes det forskjellige bløtvevsteknikker og tøyningsmetoder for å bedre funksjonen i dette området og dermed fjerne smerte og plager. Det gis også råd angående bevegelse og egenøvelser slik at man på egenhånd kan forebygge nye plager. Ved behov jobber også massøren tverrfaglig med andre behandlere i klinikken for å tilpasse behandlingen den enkeltes behov.Utdannelse

Massasje er en ubeskyttet tittel og hvem som helst kan i teorien kalle seg massør. Derfor kan også kvaliteten på massører variere og det er derfor viktig å sjekke at behandlerene har den nødvendige utdannelse og kompetanse for å utføre faget på en faglig god og trygg måte. Alle våre behandlere har lang utdannelse innenfor sine fagfelt og har derfor høy kompetanse innen massasje.

 

 

Ta kontakt om du ønsker å finne ut av om massasje hos oss er riktig vei å gå for din plage eller ditt behov.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 17.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33