Akupunktur
 

 

 

Akupunktur gjenoppretter balanse i kroppen.

 

 

Akupunktur er en del av den tradisjonelle kinesiske medisin. Den har sine røtter langt tilbake i gamle Østen. Akupunktøren så på kroppen og mennesket som en helhet hvor alle organer er bundet sammen gjennom et komplekst nettverk av energibaner, såkalte meridianer. I vestlig medisin kan disse meridianbanene sammenlignes med nettverket av blodårer, nervebaner og muskelfascia. På disse banene finner vi de ulike akupunkturpunktene som benyttes i behandling.

 

Sykdommer og smertetilstander kan skyldes en ubalanse i kroppen. Ved å stimulere med tynne nåler i bestemte akupunkturpunkter kan akupunktøren gjenopprette balansen i kroppen.

 

 

 

Hva brukes akupunktur for?

 

Vanlige tilstander pasienter oppsøker akupunktør for er blant annet ryggsmerter, nakkesmerter, muskel- og leddplager, hodepine, migrene, andre smertetilstander, allergier, hudlidelser, fordøyelsesproblemer, urinveislidelser, bihuleproblemer, søvnproblemer, gynekologiske plager, nedsatt immunforsvar samt andre plager.

 

 

 

 

Gjør akupunkturbehandling vondt?

 

 

I motsetning til hva mange tror og frykter er klassisk akupunktur ikke en smertefull behandling. Behandleren har alltid fokus på å gjøre behandlingen så behagelig som mulig for pasienten. Akupunktøren bruker svært tynne nåler av høy kvalitet.  Ved innstikket kan man oppleve noe som man i østlig medisin kalles De Qi. Dette er minimalt med smerte og er en indikasjon på at behandleren har truffet ønsket område og dybde. Dette varer ofte i noen sekunder og avtar deretter. Utover denne korte perioden etter innstikket er behandlingen stort sett alltid smertefri. Normalt sett vil pasienten slappe godt av under behandlingen, som vanligvis har en varighet mellom 20-30 minutter.

 

 

 

 

Behandlere

 

Steffen Eriksen er utdannet ved Institutt for Akupunktur ved Norges Helsehøyskole Campus Kristiania. Han er medlem av Akupunkturforeningen. Norges Helsehøyskole har et tett samarbeid med universiteter verden over, og Steffen Eriksen har som en del av sin utdanning praktisert ved Qin Huai province hospital i Nanjing, Kina.

 

 

Utdannelse

 

For å få praktisere som akupunktør under godkjennelse av Akupunkturforeningen må behandleren ha gjennomført et 3-årig bachelorstudie ved Norges Helsehøyskole Institutt for Akupunktur. I tillegg må medlemmer av Akupunkturforeningen gjennomføre ett år med fordypning i vestlig medisin. Akupunkturbehandlere ved Sentrumklinikken har denne nødvendige kompetansen og er medlem av Akupunkturforeningen.

 

 

Hva gjør akupunktøren

 

Hos akupunktøren vil du første gang ha en grundig samtale hvor dere sammen går igjennom plagen eller sykdommen man ønsker hjelp for. Akupunktøren utfører deretter en del tester for å få et innblikk i hva pasienten feiler og hva som er riktig fremgangsmåte i behandlingen. Plager, smertetilstander og sykdom har ofte visse symptomer og kjennetegn og ved å kartlegge disse vil akupunktøren kunne fastslå mest sannsynlig årsak til plagene. En viktig del av akupunktørens arbeid er også å komme med råd og veiledning mellom behandlingene for riktig kosthold og aktivitet. Dette gjøres for å best mulig legge til rette for en effektiv akupunkturbehandling.

 

 

Behandlingen

 

Akupunktøren benytter akupunkturnåler som sitt hovedverktøy under sin behandling, men benytter også elektroakupunktur, kopping, moxa, triggerpunktbehandling og Tui Na massasje når det er behov for det. Nålene som benyttes under behandling er tynne, sterile engangsnåler som settes i nøyaktig oppmålte punkter på kroppen. Nålene blir deretter enten manipulert av behandleren eller står helt i ro, avhengig av hva man ønsker å oppnå. Det finnes over 400 ulike akupunkturpunkter som benyttes ved tradisjonell akupunktur. Antall nåler som brukes under behandling varierer, men normalt sett vil det være fra 4 til 16 nåler.

 

 

Hvordan virker akupunktur

 

Akupunkturens smertedempende effekt er godt dokumentert, ved den såkalte spinale og thalamiske portteori og ved at akupunktur stimulerer egenproduksjon av bl.a. endorfiner (kroppens eget "morfin"). Andre stoffer som blir frigjort, eksempelvis serotonin, forklarer noe av den positive effekten akupuntur kan ha på pasienters psykiske tilstand. Forskning har også avdekket hvordan akupunktur stimulerer dannelsen av stoffer lokalt som virker utvidende på blodårene og dermed bedrer perifer blodsirkulasjon. Slik blir gjennomblødningen i muskulaturen bedret og akupunktur virker derfor også muskelavslappende.

 

 

Lurer du på om akupunktur vil kunne hjelpe deg er det mulig å ta kontakt med klinikken og få snakke med en av våre behandlere.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33