Kiropraktor

 

 

 

Kiropraktoren er ekspert på å forebygge, diagnostisere og behandle plager i nerve, muskel og leddsystemet - kroppens bevegelsesapparat. Kiropraktorer i Norge har 6 års utdannelse og er offentlig godkjent autorisert helsepersonell. Ved behov kan kiropraktoren henvise til fysioterapeut, annen spesialist, sykemelde og rekvirere for røntgen- og MR undersøkelser.

 

 

Det er, desverre, vanlig å ha plager og smerter i kroppen. Mange håper at småskavanker skal gå over av seg selv. Helst uten å måtte løfte en finger for det. Men småskavanker kan være begynnelsen på de virkelig store problemene. Derfor er det så viktig å ta problemene tidlig, mens de fremdeles er småskavanker.

 

 

Du behøver ikke akseptere smerte og ubehag, og ofte kan kiropraktoren gjøre noe med plagene.

 

Symptomer i muskel, ledd og nervesystemet står for over halvparten av alle sykemeldinger i Norge. Det er vår vanligste helseplage og meget kostbart for både staten, arbeidsplassen og enkeltindividet. Flere og flere oppsøker kiropraktor for sine plager og landets over 400 offentlig godkjente kiropraktorer utfører nå over 2 millioner behandlinger årlig.

 

 

Behandlere

Christian Nordgård er utdannet kiropraktor, ved Anglo-European College of Chiropractic i Bournemouth, England. Han har arbeidet ved flere klinikker i Førde, Lillesand, Søgne og Kristiansand, og med det bygget seg opp lang erfaring på behandling av plager knyttet til kroppens bevegelsesapparat - nerve, muskel og ledd. Han er en del av det medisinske støtteapparatet for både Kristiansand løpeklubb og Kristiansand Triathlonklubb og bygget seg opp god erfaring innen idrettsrelaterte skader. Han har over to år vært skribent for Fædrelandsvennen, Kristiansands egen avis, hvor han skriver helseartikler relatert til sitt fagområde. Artiklene kan du lese i sin helhet her. Kiropraktor Nordgård er medlem av Norsk kiropraktorforening.

 

Tor Jan Husebø er utdannet kiropraktor ved University of South Wales, UK. Han har opparbeidet seg god erfaring på muskel og leddplager fra flere klinikker i Kristiansandsområdet og liker spesielt å kombinere behandling på benk med øvelser og trening for å få bort smerter og plager hos sine pasienter. Kiropraktor Husebø er medlem av Norsk Kiropraktorforening.
 

Utdannelse

Kiropraktoren har minimum en 6-årig universitetsutdannels hvor 5 år er undervisning på nasjonalt og internasjonalt godkjent skole og 1 år er i turnus under oppsyn av godkjent turnusveileder. De aller fleste kiropraktorer i Norge er medlem av Norsk kiropaktorforening, hvor det kreves godkjent utdannelse, turnusår og jevnlig faglig oppdatering for foreningens medlemmer. Dette sikrer at kiropraktorer med medlemsskap i Norsk kiropraktorforening har et høyt akademisk kompetansenivå. Tittelen MNKF tilsier at kiropraktoren er medlem av Norsk kiropraktorforening.

 

Hva gjør kiropraktoren

Kiropraktoren jobber som primærkontakt i helsevesenet og undersøker, behandler og forebygger plager i muskel, ledd og nervesystemet. Kroppen blir daglig utsatt for belastning. Noen akutte, andre langvarige belastninger. Disse belastningene kan umiddelbart eller over tid føre til smerter, stivhet eller annet ubehag. Gjennom kliniske undersøkelser kan kiropraktoren finne ut av hva som forårsaker smertene og hva som er best egnet behandling for problemet. Behandlingen kiropraktoren utfører inkluderer manipulasjonsbehandling, bløtvevsterapi som massasje, triggerpunktbehandling og tøyning, og mobilisering. I tillegg gis hjemmeøvelser for styrke og tøyning, samt råd om bruk av kuldepakning når det er behov for det. Du vil også få råd for hva du kan gjøre på egenhånd og hva du ikke kan gjøre. Klikk på diagnosene til høyre for å se hvilke plager kiropraktoren kan hjelpe med.

 

Kiropraktoren kan sykemelde inntil 12 uker og henvise for røntgen, MR eller ultralyd-diagnostikk. Man behøver ikke henvisning fra lege for å få trygderefusjon på kiropraktorbehandling. De fleste helseforsikringer dekker kiropraktorbehandling.

 

 

 

Du har bare en kropp. Den skal vare livet ut. Ta godt vare på den. Kiropraktoren kan hjelpe deg med nødvendig kunnskap, veiledning og behandling. 

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33