Kolikk

 

 

 

Et barn som skriker ustanselig kan få selv den sterkeste av oss til å gro grå hår. Heldigvis er det ofte hjelp å få. Mange kolikkbarn responderer godt til behandling hos kiropraktor.

 

 

Kolikk-diagnosen betyr unormalt mye skriking. Hva skrikingen skyldes er det ingenting diagnosen sier noe om. De fleste babyer skriker når de er sultne, og når de er trøtte. Så skriking hos et spedbarn er ikke unormalt. Men noen barn skriker betraktelig mer enn hva som kan oppfattes som normalt. Disse babyene ser også ut til å ha mye ubehag, noe de ofte viser gjennom kroppspråket. Urolighet, anspenthet, trykking, kaving og mye luft er vanlige observasjoner hos et barn med kolikk. Mange barn med kolikk inntar rare posisjoner, tilsynelatende fordi det virker avslappende. Andre ser ut til å ikke helt finne roen, og disse barnene får ofte ikke foreldrene like mye kontakt med de første månedene.

 

 

 

 

Årsak

Mange mener at smerter i mageregionen er årsaken til kolikk. Men mye tyder på at dette bare er en del av det totale bildet. De fleste nyfødte er mest sannsynlig meget anspente i kroppen når de blir født, både pga fødselen, men også fordi de har ligget trangt inne i magen den siste tiden. Noen har til og med delt magen med en og kanskje to andre individer. Og noen har ligget i seteleie eller rett og slett bare forkjært. Når så babyene får begynt å rørt på seg etter fødselen så vil de fleste løsne opp og ikke være like stive og støle. Men med noen babyer skjer nok ikke dette, og de opplever et ubehag pga stive og støle muskler, oftest i nakke og rygg. Dette igjen kan føre til anspenthet i mageregionen og mest sannsynlig forstyrrelser i tarmsystemet.

 

 

Samlet fører dette til en baby som opplever mye ubehag, og som ikke finner noen god stilling å være i fordi musklene verker. Derfor skriker de mye, er urolige og inntar mange rare posisjoner.

 

 

Behandling

Kiropraktorbehandling har vist seg å ha god effekt på barn med kolikk. En klinisk undersøkelse viser ofte disse områdene i nakke eller rygg som er anspente. Og gjennom tøyning av disse anspente områdene blir spedbarnene mer avslappet, og ikke minst skriker mindre. Behandlingen er helt trygg for barnet.

 

 

Våre behandlere har god erfaring med undersøkelse og behandling av barn med kolikk eller kolikklignende symptomer.Vanlige plager å oppsøke kiropraktoren for:

 

* kolikk, kolikkliknende symptomer eller generell urolighet

* problemer med nakkerotasjon eller favorittsider å kikke til

* KISS problematikk

* ammeproblemer/sugevansker

* søvnproblemer

* motoriske problemer

* problemer med å løfte hodet liggende på magen, krabbe eller gangproblemer

* mage- og tarmbesvær/forstoppelse

 

 

Spør kiropraktoren om det er noe du lurer på vedrørende ditt barn.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33