Nakkesmerter

 

 

 

Nær halvparten av alle kiropraktorens pasienter oppsøker hjelp for ulike nakkeproblemer.

 

 

Nakkens funksjoner er mange og kompliserte. Bevegelsene i nakken består av et intrikat samspill mellom ledd, følsom og dyp muskulatur, samt store deler av nervesystemet. Vi er helt avhengige av at dette samspillet fungerer optimalt for å holde balansen, utføre presise bevegelser og orientere oss etter sanseinntrykk fra syn og hørsel.

 

 

 En feilfunksjon i nakken, som et låst ledd eller stram nakkemuskulatur, vil kunne påvirke en eller flere av disse områdene og gi et variert aspekt av symptomer, som nakkesmerter, armsmerter, hodepine eller svimmelhet.

 

 

 

 

Årsaker

Akutte nakkesmerter kan oppstå uten noen tilsynelatende betydelig ytre årsak eller direkte skade. Ofte har man ligget feil, eller pådratt seg en feil bevegelse uten å ha vært klar over det. Anspenthet pga stress, konsentrasjon eller irritasjon kan være med å gjøre nakken anspent. Ugunstige arbeidsstillinger eller sovestillinger kan forårsake nakkeproblemer akutt eller over tid. Trekk kan også skape anspenthet i nakken og nakkelåsninger eller muskelkramper.

Når nakken låser seg eller stivner til er det viktig å komme til behandling tidlig, før det utvikler seg til et sammensatt smertebilde som inkluderer ryggsmerter, utstrålende smerter til skulder og arm, svimmelhet, hodepine, ansiktssmerter eller nedsatt konsentrasjon.

 

 

Kiropraktoren er spesialist i å diagnosere nakkeproblematikk og behandle dem. Internasjonale studier viser at behandling hos kiropraktor er en trygg og effektiv måte å bli kvitt smerter og andre symptomer på.

 

 

Store smerter med foroverbøyning av nakken SAMMEN MED feber kan indikere mulig hjernehinnebetennelse og man bør i slike tilfeller oppsøke lege snarest. Dette forekommer sjeldent.

 

Kiropraktisk behandling av nakkesmerter

Kiropraktoren søker å gjenopprette normal funksjon og bevegelse i nakkens bevegelsesapparat. Tverrfaglig samarbeid kan være nyttig og ved Sentrumklinikken bruker vi også andre behandlere, som fysioterapeut eller massør, for å oppnå best mulig resultat. Metoder som brukes inkluderer:

Spesifikk leddbehandling
Tøyninger
Muskulære teknikker
Nevrologiske teknikker
Stabiliserende trening
Øvelser, råd og veiledning

 

Dette kan du selv gjøre

Kuldepakninger på området i nakken smerten ligger kan være veldig effektivt for å dempe betennelse og smerte. Veksling mellom bevegelse og avslapping kan være med å gjenopprette funksjonen i nakken og dempe smertene. Har ikke smertene avtatt innen to- tre dager anbefales det å oppsøke kiropraktor for undersøkelse og behandling. Om nakkesmertene gjør at det er umulig å gå på jobb kan kiropraktoren skrive ut sykemelding.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33