Bekkenløsning

 

 

 

Bekkenløsning er ingen diagnose og bør derfor heller aldri gis som noen diagnose. Bekkenløsning er en naturlig prosess som skal skje med ALLE gravide. Det er heller ikke bekkenløsningen i seg selv som skaper smertene.

 

Bekkenløsning er prosessen hvor kroppen skiller ut hormoner som blant annet gjør ledd i bekkenet mer mobile. Det er en forberedelse til fødsel og er med på å gi fosteret mer plass etterhvert som det vokser. Alle gravide får bekkenløsning uavhengig om de får smerter eller ikke.

 

 

Samtidig opplever mange gravide økende smerter i bekken, korsrygg, lyske og av og til symfysen. Dette skyldes påkjenningene som kroppen går igjennom under svangerskapet, og selve smertene skyldes leddlåsninger og muskelknuter i og omkring bekkenet.

 

 

Derfor kan gravide med smerter i bekken, lyske, korsrygg eller symfyse behandles på samme måte som alle andre med smerter i disse områdene. Og ofte med godt resultat.

 

Om du har fått diagnosen bekkenløsning så fortvil ikke. Det er en naturlig del av graviditeten og noe alle skal ha. Smertene du kanskje opplever derimot skyldes vonde og stramme muskler og ledd i bekken og korsrygg og behandling av dette området gir ofte en god effekt på smertene. Behandling av gravide er på ingen måte farlig hverken for barnet eller mor.

 

 

Kiropraktoren kan hjelpe med graviditetsrelaterte bekkensmerter, både under og etter fødsel.

 

 

 

Mer om bekkenløsning og graviditetsrelaterte bekkensmerter.

 

Bekkenet består av tre bevegelige bekkenledd og et haleben. Sammen danner de en ring. Dette er grunnmuren for en bevegelig korsrygg. Bekkenet er i bruk og bevegelse hele tiden, ikke minst når man går, sitter eller snur seg i sengen.

 

I et svangerskap får bekken og rygg nye påkjenninger, i form av rask vektøkning på forsiden av kroppen og store hormonforandringer som påvirker kroppen på alle måter. Dette er normalt og en del av et svangerskap. Men disse påkjenningene påvirker muskler og ledd i korsrygg og bekken i stor grad og etterhvert vil muskler og ledd bli overbelastet og skadet. Dette fører til tilstramninger i muskulatur i og omkring korsrygg og bekken som fører til vanlige leddlåsninger. Det er disse leddlåsningene og muskelspenningene som gir selve smertene gravide kan oppleve. De hormonelle forandringene er en naturlig del av svangerskapet.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33