Smerter i øvre rygg

 

 

 

Smerter i øvre del av ryggen, mellom skulderbladene, rammer svært mange av oss. Disse smertene er i de fleste tilfeller et resultat av leddlåsning i ryggvirvlene mellom skulderbladene, ribbenstrekk eller en muskelspasme.

 

 

 

Typiske symptomer

Smertene kan ligge midt i ryggsøylen, eller ut mot en av sidene. Det er ikke uvanlig at smertene følger ribbenene rundt til siden og også frem i brystet. Smerter i brystet alene kan ofte også komme av samme årsak som smerter i øvre rygg. Smertene kan også gå opp i nakken, eller gi en følelse av nummenhet eller verk i armene.

Disse symptomene kan være skremmende siden noen av disse symptomene er like dem som oppstår ved et hjerteinfarkt. Ofte er det liten grunn til bekymring, men er du i tvil så oppsøk en lege. Hvis ingen hjertesykdom er påvist så vil kiropraktoren kunne finne årsak til smertene og gi riktig behandling til din plage.

 

 

Klassiske tegn på at brystsmertene kommer fra muskel- og skjelettsystemet

 

•  Skarpe, krampaktige smerter i brystet, ofte på den ene siden

•  Smertene stråler fra ryggen frem mot brystet

•  Konstant verk som kan vare i timer til dager

•  Forverring ved bruk av armer, nakkebevegelser eller ved dyp innpust

•  Smertene varierer med kroppsstillingen

•  Tidligere plager med rygg og nakke

 

 

Klassiske varseltegn på hjerteinfarkt eller angina

 

•  Sterke, klemmende smerter ofte i et bånd rundt brystet.

•  Smerten kan stråle opp til nakken og ut i armen, vanligvis den venstre siden, men også i høyre.

•  Pustevansker

•  Klam, blek og svettende.

•  Høy puls

•  Forverres ved fysiske anstrengelser

•  Angina varer ofte bare noen minutter, et infarkt vanligvis mer enn 30 min


Flere av disse symptomene kan være til stede uten at et hjerteinfarkt er tilstede, bare 20 prosent av pasienter med brystsmerter, som blir undersøkt med tanke på hjertesykdom, har faktisk en hjerte-lidelse. Men i et tilfelle hvor man er i tvil er det alltid best å gå til lege. Heldigvis skyldes de fleste brystsmerter muskelspenninger og låste ledd i øvre del av ryggen.

 

Kiropraktisk behandling

Smerter mellom skulderbladene og/eller i brystet er ofte enkelt å behandle og mange opplever god hjelp hos kiropraktoren. Kiropraktorens første oppgave er å utelukke alvorlige årsaker til smertene som krever legebehandling. Når andre årsaker er utelukket vil kiropraktoren undersøke og finne ut hvor årsaken til smertene ligger og behandle det.

 

Metoder for behandling varierer men inkluderer:

Spesifikk leddbehandling av stive og smertefulle ledd
Løsgjøring av stram og smertefull muskulatur
Holdningskorreksjon
Råd om arbeidsteknikk
Råd om pusteteknikk
Bevisstgjøring av eventuelle psykiske årsakssammenhenger.

 

 

Kiropraktorene ved Sentrumklinikken har lang erfaring i å undersøke, diagnosere og behandle smerter i øvre rygg og brystsmerter.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33