Kjevesmerter

 

 

 

Kjeveleddet er som alle andre ledd, et ledd som kan bli irritert og gi smerter. Irritasjon i og omkring leddet kan føre til knepping og/eller smerter og kiropraktisk behandling kan gi stor lette.

 

Kjeveleddet er delt i to deler, med en liten hard geledel, som kalles en disk, imellom de to delene. Ved åpning av leddet blir leddet dratt fremover slik at den øvre og den nedre delen av leddet forflytter seg horisontalt i forhold til hverandre. For at dette skal være mulig må disken imellom forflytte seg fremover. Derfor er disken forankret til leddet i bakkant samtidig som det er festet til kjevemuskler i forkant som drar disken fremover.

 

Årsak

Plager som muskelknuter og muskelspenninger i musklene som åpner og lukker kjeveleddet, spesielt musklene forbundet med kjeveleddsdisken, kan føre til kjeveleddslåsninger og med det smerter og plager.

 

 

 

Symptomer

Problemer med kjeveleddet merkes som oftest som et lite irriterende klikk når munnen åpnes. Dette er et relativt vanlig og harmløst fenomen, men problemene blir imidlertid verre når de begynner å føre med seg andre problemer som smerter ved gjesping, hodepiner, svimmelhet og forstyrrelser med hørselen. Kjeveleddet kan låse seg i åpen stilling, det vil si at det er vanskelig og ofte smertefullt å lukke munnen. Dette er ikke så vanlig. Det er vanligere å låse kjeven i lukket stilling. Det vil si at kjeven ikke lar seg åpne helt opp, og forsøk på å åpne kjeven gir smerter. Smertene kan være i selve leddet rett foran øret, eller det kan gi smerter i kjevebenene og av og til tannpine.

 

 

Hvis du er usikker på hvor smertene i kjeven kommer fra så har våre behandlere lang erfaring med smerter og plager i og omkring kjeven. Gjennom en grundig undersøkelse finner man årsaken til plagene og dermed riktig behandling for nettopp det problemet.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33