Knesmerter

 

 

 

Knesmerter er et vanlig problem og behandling av knær gir ofte gode resultater.

 

 

Ofte plages mosjonister og idrettsutøvere, men også andre er plaget med smerter i og omkring kneet. Det er en vanlig oppfatning at knesmerter ofte skyldes en skadet menisk, men faktisk er det langt oftere et problem knyttet til musklene som omgir kneet som er årsaken til smertene i kneet. Menisken er ofte ikke årsaken. En grundig undersøkelse i forkant vil kunne fortelle hvor smertene kommer fra og hva som er best egnet behandling for dette problemet.Det er blitt estimert at langt over halvparten av alle MR undersøkelser av knær er unødvendige og at en kort undersøkelse av knærne før MR undersøkeslen ville vist dette.

 

 

 

 

Vanlige årsaker til knesmerter

Kneproblemer kan ofte være så enkelt som et overstrukket muskelfeste eller et leddbånd. Andre ganger er det stram muskulatur i låret som fører til overbelastning over tid. Dette kan gi betennelse bak kneskålen og i muskelfestene rundt kneet. Dette er veldig vanlig og noe vi ser ofte når det oppstår smerter rundt kneleddet. Knesmerter kan også komme fra et ankel, hofte eller ryggproblem. Disse årsakene vil ikke kunne vises på et MR. Kun en grundig klinisk undersøkelse vil kunne avdekke dem og det er utarbeidet mange kliniske tester som kan brukes til å finne hvilket vev som mest sannsynlig er involvert og hva smertene skyldes.

 

Menisken

Menisken er en hard, geleaktig bit, en slags såle, inne i kneet som dekker nesten hele kneflaten horisontalt. I tillegg til å absorbere trykk når vi går er den tilstede for å gi bedre stabilitet til kneet og føre til en mer kontrollert bevegelse av kneet. Menisken kan, som alle andre strukturer i og rundt kneet, bli skadet og en skadet mensik kan gi smerter. Som resten av kroppen eldes den også og en eldre menisk vil ha flere småskader enn en yngre menisk. Men på samme måte som at ikke alle ryggprolapser gir smerter så gir heller ikke alle meniskskader smerter. Et bilde som viser en skadet menisk trenger ikke å være årsaken til smertene. Det er derfor viktig at det alltid blir gjort en skikkelig undersøkelse av kneet i forkant, og at bildene blir vurdert opp mot denne undersøkelsen. For bildene alene forteller ikke alltid sannheten.

 

 

Våre behandlere har lang erfaring med knær og kan finne ut hvor smertene kommer fra, og deretter behandle årasaken til plagene.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33