Migrene

 

 

 

Migrene er et stort og underdiagnosert problem. Hver måned er over 30.000 nordmenn borte fra jobb eller skole pga. migrene. Kiropraktisk behandling har vist seg å kunne redusere både anfallshyppighet og -intensitet hos personer med migrene.

 

 

Migrene skiller seg klart fra andre typer hodepine og kan inndeles i klassisk og vanlig migrene. Klassisk migrene har karakteristiske forvarsler før smertene inntreffer som kalles for aura. Dette kan typisk være flimring for øynene, lyd og lysskyhet, kvalme, oppkast og hjertebank. Vanlig migrene har lignende type hodepine som klassisk migrene, men uten aura i forkant. Vanlig migrene er mer utbredt enn klassik migrene.

 

 

Det er viktig å huske på at en migrenepasient kan ha flere typer hodepine, i tillegg til migrene, noe som kan gjøre sykdomsbildet mer komplisert. Kiropraktoren kan hjelpe å finne ut av hvilken eller hvilke hodepiner du plages av.Årsak til migrene

Det er fortsatt mye uvissthet rundt hva migrene egentlig skyldes. Men en har idag nok kunnskap til å kunne si at migrene skyldes en komplisert kominasjon av faktorer, både arvelige og ervervede. Anfallene ser ut til å skyldes biokjemiske reaksjoner i den delen av nervesystemet som regulerer blodsirkulasjonen i hjernen. Dette virker å kunne skape betennelse i venesystemet i hjernen, som gir en plagsom hodepine.

 

Migrenepasienter har vist seg, på grunn av ovennevnte årsaker som biokjemiske reaksjoner i hjernen, å ha en senket smerteterskel. Årsaken til at kiropraktorer kan hjelpe migrenepasienter er sannsynligvis fordi kiropraktorbehandling fjerner smertekilder i nakken slik at opplevelsen til smerte og hodepine minsker eller forsvinner.

 

Vanlige symptomer

 

• Milde, raskt forbigående anfall til dramatiske anfall med intense smerter over 2-3 døgn

• Klassisk migrene har ofte forvarsel, som glimt foran øynene eller flimring, prikking eller

nummenhet i arm og fot, lette lammelser, oppkast, kvalme, diare, uro og hjertebank

• Hodepine ofte i den ene halvdelen av hodet, oftest verst i tinning, panne eller bak øynene

• Kan vare i 2-3 dager

• Vanlig migrene er uten forvarsel. Kan oppleve kvalme, men mindre vanlig.

• Vanlig og klassisk migrenepasienter er ofte lyd- og lysømfindtlige

 

 

Hva kan man gjøre ved et migreneanfall?

Det kan være lindrende å oppsøke et stille, kjølig og mørkt rom ved et anfall. Kjøl ned pannen med kalde omslag. Moderne migrenemedikamenter kan gi effektiv lindring og stoppe eller utsette anfall hos mange.

 

 

Slik kan du selv forebygge

Hvilke faktorer som utløser migrene kan være mange og variere fra person til person, og det er derfor viktig å prøve seg frem systematisk etter eliminasjonsmetoden. Å føre en hodepinedagbok kan være nyttig. Migreneutløsende faktorer som kan være viktig å holde et øye med er:

• Stress

• Mangel på søvn

• Sterkt lys eller lyd

• Intense dufter (parfyme)

• Uregelmessig livsførsel (stå opp til samme tid hver dag)

• Manglende væskeinntak

• Intoleranse for enkelt matvarer og drikke, et eksempel er sjokolade

• Hormonelle faktorer som menstruasjon og graviditet

 

 

Gode råd om hvordan unngå migreneanfall, samt behandling, kan kiropraktoren gi.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33