Ryggsmerter

 

 

 

Ryggsmerter er den vanligste plagen i nerve-muskel-skjelettapparatet og samfunnets dyreste enkeltlidelse. 

 

 

 

Akutt vondt i ryggen, også kalt Lumbago, er en smertefull, men sjeldent en farlig tilstand. Mange blir raskt bedre, men tilbakefall er desverre vanlig. Enkelte ganger forverres tilstanden til isjias, eller utvikler seg til en kronisk tilstand med gjentatte tilbakefall eller vedvarende smerter (kronisk lumbago).

 

 

 

Kiropraktoren er spesialist i å diagnosere og behandle plager og smerter i ryggen. Internasjonale studier viser at behandling hos kiropraktor er en trygg og effektiv måte å bli kvitt smerter og andre symptomer på.

 

 

 

 

Vanlige symptomer

 

• Kan oppstå akutt eller gradvis

• Smertefull og tisv korsrygg, verst om morgenen og ved sitting

• "Kom igang" smerter etter langvarig ro

• Ryggskjevhet kan forekomme

• En følelse av at ryggen eller bena svikter

• Smerter ned i hofte og ben

 

Årsaker

Årsakene til akutte ryggsmerter er mange og sammensatte. Den vanligste årsaken er sammentrekning i dyp leddmuskulatur som gjør at leddet(ene) ikke beveger seg normalt, og smerter oppstår. Smerter kan også komme fra muskelknuter og spenninger i den ytre muskulaturen i og omkring smerteområdet. Forebygging er veldig viktig, dessuten bør man komme raskt i behandling ved ryggsmerter. Undersøkelser viser at jo raskere du kommer tilbake i bevegelse, desto raskere blir du smertefri.

 

Behandling

Behandling hos kiropraktor er trygt og effektivt. Målet er å redusere smerte gjennom å øke bevegeligheten i ryggleddene og få tilbake normal funksjon i bevegelsesapparatet og nervesystemet. Hovedsaklig undersøker kiropraktoren funksjonen og tilstedeværelsen av smerte og feilfunksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem. I tillegg undersøker kiropraktoren om det kan være andre årsaker til ryggsmerter, som aktiviteter med gjentatt feilbelastning, lite fysisk aktivitet eller psykiske belastninger eller mistrivsel. Etter endt behandling, når pasienten har bedret funksjon og er smertefri, gis øvelser for å styrke ryggen og bevare dens bevegelighet for å forebygge mot fremtidige tilbakefall. Behandling inkluderer:

Kiropraktisk behandling
Spesifikk leddbehandling
Tøyninger
Muskulære teknikker
Nevrologiske teknikker
Stabiliserende trening
Øvelser, Råd og veiledning

 

 

Dette kan du selv gjøre

Ved akutte ryggsmerter vil kuldepakning på smerteområdet i en halvtime av gangen kunne være effektivt i å dempe betennelsen og få ned smertene. Veksling mellom avlastning og bevegelse kan også være med på å øke bevegeligheten i ryggen. Ved vedvarende smerter utover et par dager anbefales det å oppsøke kiropraktor for undersøkelse og behandling av ryggen. Når du ikke kan gå på jobb på grunn av ryggsmerter kan kiropraktoren gi sykemelding når det er nødvendig.

 

 

Kiropraktisk behandling av akutte og kroniske ryggsmerter er veldokumentert trygt og effektivt.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33