Senebetennelse

 

 

 

Senebetennelser, også kalt tendinitter, skyldes akutt eller kronisk overbelastning i muskler og deres respektive sener. Betennelsesdempende medisiner fjerner ofte betennelsen, men ikke årsaken til betennelsen. Behandling av den underliggende årsaken derimot fjerner betennelsen og forebygger at den kommer tilbake igjen.

 

 

Våre behandlere har god erfaring med undersøkelse og behandling av senebetennelser.

 

 

Årsak

Alle muskler er festet i begge ender til ben, via sener. Ved bruk blir disse senene strukket og hvis disse senene blir strukket feil eller for mye så oppstår etterhvert skader i vevet og deretter smerte. Dette kaller vi senebetennelse. Akillessenen i ankelen, sener rundt kneet, skulderleddet, albueleddet og håndleddet som er mest utsatt, og derfor oppstår senebetennelser oftest her, men betennelse kan potensielt oppstå i alle sener.

 

Feilbevegelse i selve leddet som senen er knyttet til er ofte en årsak til hvorfor betennelser oppstår, og derfor er behandling av selve leddet hos kiropraktor ofte effektivt for å få vekk betennelser. Andre typiske årsaker er stramme knuter og spenninger i muskulaturen til selve senen. Dette fører til feilbelastning av senen og senen blir derfor betent.

 

Behandling

Behandling hos kiropraktor, fysioterapeut eller massør har god effekt på slike muskelplager og derfor også senebetennelsene som følger med. Behandling inkluderer:

- kiropraktisk leddmanipulasjon

- bløtvevsterapi

- ising og hvile

- tøyning, mobilisering og hjemmeøvelser

- massasje

 

 

Er du i tvil om hva din senebetennelse skyldes, eller plages du med en senebetennelse som ikke gir seg, eller som kommer tilbake igjen og igjen, ta kontakt og få en undersøkelse hos en av våre behandlere. De finner årsaken og også best egnet behandling for ditt problem.

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Fredag:                      08.00 - 16.00

 

Lørdag - Søndag:    Kiropraktorvakt

 

Helligdager:             Kiropraktorvakt

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33