TrykkbølgebehandlingDenne behandlingsformen er i dag en av de mest effektive og hurtigvoksende når det gjelder smertebehandling. I den medisinske verden har den eksistert helt siden 1980-tallet for nyresteinsknusing, som i dag er den mest anvendte måten for å fjerne nyrestein. Denne behandlingsmetoden, dog i mildere grad, viser seg å ha en positiv effekt på muskulære plager.

 

 

 

I fysikalsk medisin og behandling av muskel og leddsystemet tilføres høyenergiske trykkbølger i smerteområdet. Disse bølgene vil trenge igjennom huden og videre ned i det aktuelle vevet. Bølgene forårsaker mikroskopiske skader til det allerede skadete vevet, som igjen medfører at helingsprosessen restarter med økt sirkulasjon og metabolisme. Skaden regenerers og smerten forsvinner gradvis.

 

 

 

Er behandlingen effektiv?

Dette har vist seg å være en meget effektiv behandlingsform for kroniske tilstander som ikke responderer til annen behandling. Kliniske studier viser en suksessrate på 80-95%. Typiske plager som har god effekt av trykkbølgebehandling er tendinitter, tennis- og golfalbue, hælplager og hælspore, plantar fascitt, runners og jumpers kne, achilles og benhinnebetennelse, triggerpunkt, senebetennelser og skulderforkalkninger.

 

 

 

Er du i tvil om din plage vil ha utbytte av trykkbølgebehandling, ta kontakt med vår klinikk så vil våre behandlere kunne hjelpe deg.

 

 

 

Hva er normalt behandlingsforløp?

Dette avhenger helt av skadens art, men normalt varer selve behandlingen 5-10 minutter. Et typisk forløp vil bestå av 3-5 behandlinger med ca en ukes intervall på trykkbølgebehandlingen. En normal effekt vil ofte være en umiddelbar forbedring av det skadete området.

 

 

Er det bivirkninger ved behandlingen?

Det er svært sjelden at man opplever moderate eller alvorlige bivirkninger av behandlingen. Avhengig av behandlingsområdet kan det oppstå noe hevelse, hudirritasjon, rødme og noe smerte under selve behandlingen, samt i en liten periode etter. Dette skyldes energien som overføres til vevet.

 

 

Er behandlingen smertefull?

Det er svært individuelt om behandlingen oppleves som smertefull men de fleste pasienter sier at behandlingen var bedre enn forventet og at selve smerten ikke var i særlig stor grad.

 

 

Passer behandlingen for meg?

Spør en av våre terapeuter, som kan vurdere om dette er det beste behandlingsalternativet på bakgrunn av din situasjon, plage og sykehistorie.

 

 

 

KIROPRAKTORVAKT

For akutt behandling

 

Utenom åpningstid

 

Ring 38 09 55 33

 

KROPP OG HELSE

Kiropraktikk i

Fædrelandsvennen

 

Lørdagsbilaget til Fædrelandsvennen, Go Helg, har satt sammen et panel med fire fagprofesjoner innenfor helse. Det består i fastlege, kiropraktor, ernæringsekspert og personlig trener. Hver uke kommer en ny artikkel om et aktuelt tema knyttet til helse.

 

Christian Nordgård er kiropraktor ved Sentrumklinikken og også kiropraktor i Go Helgs helsepanel. Han skriver helsesartikler knyttet til sitt fagområde og hver fjerde lørdag kan man lese artikler i Go Helg om forskjellige temaer knyttet til kroppens bevegelsesapparat. 

 

 

Avisartiklene er lagt ut i sin helhet på vår hjemmeside og du kan lese dem ved å

  

 

trykke her! 

 

RYGGSKOLE

 

Det er viktig å ta vare på kroppen. Men det finnes mange myter og feiloppfatninger om hva som er sunt og hva som ikke er sunt for kroppen. Vi mener at flere ville hatt bedre helse om de visste mer om kroppens funksjon og begrensinger. Derfor har vi ryggskole annenhver uke for de som ønsker å lære mer om hvordan kroppen fungerer.

Pasienter ved klinikken og andre er hjertelig velkomne til å delta.

Du har bare en kropp og den skal holde livet ut. Jo mer du vet om hvordan din kropp fungerer, jo bedre står du rustet til å ta vare på den.


Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33 

 

BEDRIFTSAVTALE

 

Sykefravær skaper store utfordringer for bedrifter, både økonomisk og strategisk. Plager i ledd, muskel og nervesystemet står for langt over halvparten av alle sykemeldinger i norge i året.

 

Ved Sentrumklinikken forsøker vi å behandle fremfor å sykemelde. Rask tilgang på behandling fører ofte til at arbeidstakere kan unngå sykemelding. De fleste plager kan behandles samtidig som pasienten er i delvis eller fullt arbeid.

 

En bedriftsavtale gir rask tilgang på behandling, behandling på arbeidsplassen og arbeidsstasjonstilpasninger. Vi skreddersyr en løsning som passer din bedrift. Ønsker du en bedriftsavtale for din bedrift?

 

Ta kontakt på tlf.   38 09 55 33